Η μάχη του Λος Άντζελες
Ο τίτλος του παρόντος άρθρου πιθανώς να ξενίσει αρκετούς, οι οποίοι εύλογα θα αναρωτηθούν «μα καλά έφτασε ο Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών»? Και όμως, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία πτυχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία όχι μόνο είναι άγνωστη στην πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, αλλά συνεχίζει ακόμα και σήμερα να π
ροβληματίζει τους μελετητές εκείνης της «μαύρης περιόδου» για την ανθρωπότητα.
Η λεγόμενη Μάχη του Λος Άντζελες ή η «Μεγάλη αεροπορική επίθεση εναντίον του Λος Άντζελες» (The Great Los Angeles Air Raid), όπως αλλιώς είναι γνωστή, έλαβε χώρα μόλις τρεις μήνες μετά την ιαπωνική αεροπορική επιδρομή στον Αμερικανικό ναύσταθμο του Περλ Χάρμπορ και την βίαιη είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο καμίνι του πολέμου. Πιο συγκεκριμένα, το όλο σκηνικό, που θα εξετάσουμε, εκτυλίχθηκε τη νύχτα της 24ης προς 25ης Φεβρουαρίου του έτους 1942.
Από το μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου υπήρχε μια περίεργη προειδοποίηση για μια επικείμενη επίθεση εντός του χρονικού διαστήματος των 10 ωρών. Το βράδυ της ίδιας μέρας ένας μεγάλος αριθμός από εκλάμψεις και φώτα, που αναβόσβηναν, αναφέρθηκαν από την περιοχή αμύνης προκαλώντας τρόμο στην περιοχή. Εκδόθηκε διαταγή υψίστης ασφαλείας με κωδικό 1918 (19:18μμ ώρα Ειρηνικού), η οποία όμως έληξε στις 22.23 μμ και έτσι η ηρεμία επανήλθε.
Νωρίς όμως το πρωί της 25ης έχουμε ανανέωση και κλιμάκωση της δραστηριότητας. Τα ραντάρ της βάσης εντόπισαν κινούμενο στόχο, τον οποίον όμως δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων δυτικά του Λος Άντζελες. Αμέσως, στις 02:15 τα αντιαεροπορικά συστήματα της βάσης τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Τα αεροπλάνα παρέμενα καρφωμένα στο έδαφος αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις αυτού του «αόρατου εχθρού». Τα ραντάρ συνέχισαν να παρακολουθούν τον στόχο να πλησιάζει προς την ακτή και τότε, στις 02:21 o περιφερειακός υπεύθυνος δίνει διαταγή να κηρυχθεί συσκότιση. Στη συνέχεια το κέντρο πληροφοριών πλημμύρισε με τις εκθέσεις των «εχθρικών αεροπλάνων», μέχρις ότου ο στόχος εξαφανίστηκε παντελώς από τις οθόνες. Και όμως, λίγα λεπτά αργότερα, στις 02:43 κινούμενος στόχος αναφέρθηκε κοντά στο Long Beach και στη συνέχεια ο συνταγματάρχης πυροβολικού της ακτής ανέφερε ότι «περίπου 25 αεροπλάνα βρίσκονται στα 12.000 πόδια πάνω από το Λος Άντζελες». Στις 03:16 η 37η Ακτοφυλακή διατάχθηκε να ανοίξει πυρ. Ήταν τότε ,που «ο ουρανός πάνω από το Λος Άντζελες εξερράγη σαν ηφαίστειο». Τα πυρά του πυροβολικού
έπεφταν ακατάπαυστα( σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνο το βράδυ πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 1400 βλήματα!!!!) μέχρι τις 04:14 το πρωί, οπότε και διαγνώστηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα το εχθρικό στον ορίζοντα. Ώρες μετά, στις 07:21 , μετά από διαταγή των ανωτέρων έληξε και η περίοδος της συσκότισης. Ο τραγικός απολογισμός εκείνης της περίεργης βραδιάς ήταν 6 καταγεγραμμένοι νεκροί, 3 από τους οποίους έπεσαν από φίλια πυρά και οι υπόλοιποι 3 υπέστησαν καρδιακή προσβολή, καθώς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σε πολλά κτίρια της πόλης.Αρχικά, είχε γνωστοποιηθεί, ότι ίσως αυτό το γεγονός να πρόκειται για το πρελούδιο μιας επικείμενης μεγάλης κλίμακας ιαπωνικής επίθεσης. Λίγες ώρες, όμως, μετά την μάχη ο τότε αμερικανός υπουργός ναυτιλίας έκανε λόγο για «λάθος συναγερμό»( false alarm). Η επίσημη ανακοίνωση του στρατεύματος ανέφερε, πως η σύγχυση πιθανώς να προέκυψε από «εμπορικά αεροπλάνα, που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου με σκοπό τη δημιουργία πανικού».
Οι εφημερίδες και ο Τύπος της εποχής έκαναν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ κάποιοι ανέφεραν, ότι τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα στην πραγματικότητα ήταν UFO. Μάλιστα, η Long Beach Independent ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει μια μυστηριώδης επιφυλακτικότητα σχετικά με την όλη υπόθεση και φαίνεται, ότι κάποια μορφή λογοκρισίας προσπαθεί να σταματήσει την συζήτηση επί του θέματος».
Τα επόμενα χρόνια προέκυψαν διάφορες θεωρίας επι του θέματος, που λίγο διέφεραν από τις θεωρίες συνομωσίας. Οι πιο τρανταχτές από αυτές έκαναν λόγο για μια μυστική βάση κάπου στο Βόρειο Μεξικό ή ακόμα και για ειδικά ιαπωνικά υποβρύχια, τα οποία ήταν σε θέση να κουβαλούν αεροπλάνα!
Πάντως, το πιο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός, ότι χρόνια μετά τον πόλεμο οι Ιάπωνες ιθύνοντες διαβεβαίωσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδέποτε έστειλαν αεροπλάνα σε αποστολή πάνω από την Νότια Καλιφόρνια…
Μια μικρή παρουσίαση για το ίδιο θέμα, έκανα στο ιστολόγιο εδώ, ίσως ενδιαφέρει για περισσότερα στοιχεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια
Μετά το Περλ Χάρμπορ, η «μάχη του Λος Άντζελες»
http://www.fox2magazine.net/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/4318-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%BB-%CE%A7%CE%AC%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81,-%CE%B7-%C2%AB%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9B%CE%BF%CF%82-%CE%86%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%82%C2%BB.html